Головне меню

Авторизація


Архів записів

Партнери

Громадська організація "За розвиток Якимівського району"


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДОТРИМАННЯ ТРУДОВИХ ПРАВ ПРИ МАСОВОМУ ВИВІЛЬНЕННІ


З метою недопущення необґрунтованих звільнень, примусових безоплатних відпусток Держпраці України налагоджено взаємодію з Державною службою зайнятості з питань  державного нагляду за дотриманням роботодавцями трудових прав працівників при масовому вивільненні.

 

Протягом І півріччя 2014 року органами Державної служби зайнятості до територіальних органів Держпраці України направлено 246 повідомлень про можливі масові вивільнення працівників на підприємствах, установах, організаціях та 109 скарг від громадян щодо порушень підстав та порядку вивільнення.

З метою з’ясування дотримання процедури попередження про вивільнення та безпосередньо звільнення проведено 38 спільних перевірок, в цілому, порушення вимог щодо переважного права залишення на роботі при вивільненні працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці, порядку вивільнення працівників, зайнятості населення ході яких виявлено на 132 підприємствах.

За результатами перевірок державними інспекторами праці складено та передано до суду 112 протоколів про адміністративне правопорушення, передано 11 матеріалів перевірок до правоохоронних органів для відповідного реагування та внесено 54 подання власникам підприємств про притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, з метою попередження правопорушень під час вивільнення працівників, територіальними органами Держпраці України надано 7,5 тис. роз’яснень роботодавцям щодо дотримання законодавства про працю.