Головне меню

Авторизація


Архів записів

Партнери

Громадська організація "За розвиток Якимівського району"


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДПІ інформує


За «круглим столом»  податківці спільно з бухгалтерами обговорили податкові новації

 

Працівники  Якимівського відділення  Мелітопольської ОДПІ спільно з  бухгалтерами району  провели «круглий стіл», на якому обговорили зміни до законодавства щодо сплати податків та зборів у 2015 році. А саме, під час «круглого столу» відбулось обговорення тематики щодо справляння податку на додану вартість, єдиного соціального внеску, майнових податків та акцизного податку.

Заступник  начальника – начальник Якимівського відділення  Михайлова Ірина розповіла учасникам «круглого столу» про поетапне введення електронного адміністрування цього податку, про порядок коригування податкових накладних та порядок віднесення сум ПДВ до податкового кредиту за попередній період.       

    Спеціаліст з адміністрування єдиного соціального внеску  розповіла присутнім про порядок оподаткування внеском лікарняних, відпусток та інших виплат, наголосивши при цьому, що якщо база нарахування внеску не перевищує розміру мінімальної зарплати, то його сума  розраховується з такого мінімального розміру.

Під час засідання «круглого столу» йшлося також про порядок заповнення податкових декларацій з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та акцизного податку; про декларування доходів громадян за 2015 рік.

З огляду на змістовне викладення доповідачами теми та надання вичерпних відповідей на запитання слухачів учасники «круглого столу» виявили бажання частіше зустрічатись з податківцями для ознайомлення з новинами податкового законодавства.

                                                                           Якимівське відділення Мелітопольської ОДПІ.