Головне меню

Авторизація


Архів записів

Партнери

Громадська організація "За розвиток Якимівського району"


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДПІ ІНФОРМУЄ


Громадянин - орендодавець, який здає свою квартиру, будинок, кімнату тощо в оренду чи суборенду, житловий найм чи піднайм іншому громадянину,  відповідальний за нарахування та сплату податку на доходи фізичних осіб до бюджету.

Такий платник податку зобов‘язаний самостійно нарахувати та сплатити податок на доходи фізичних осіб до бюджету за ставкою 15% та/або 17%, в залежності від суми доходу. Податок сплачується щокварталу, протягом 40 календарних днів, наступних за останнім днем звітного кварталу.

Сума отриманого доходу та сплаченого протягом звітного року податку за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

Декларація про отримані доходи подається до 1 травня 2015 року у податковій інспекції за місцем прописки (реєстрації в паспорті).

Слід зазначити, що нотаріуси, у разі нотаріального посвідчення договору оренди, зобов‘язані надіслати інформацію про такий договір до відповідного органу Державної фіскальної служби за адресою орендодавця.

                          

                                                Якимівське відділення Млітопольської ОДПІ