Головне меню

Авторизація


Архів записів

Партнери

Громадська організація "За розвиток Якимівського району"


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ОГОЛОШЕННЯ


До уваги жителів смтЯкимівка! 

           Селищна рада  звертає вашу увагу на те, що згідно з діючим законодавством громадянам, підприємствам, установам, організаціям, суб’єктам підприємницької діяльності забороняється спалювати на території селища сміття різного походження ( в тому числі суху рослинність, опале листя, пластикове сміття та інші види відходів), також забороняється  викидати на території селища тверді побутові та інші види відходів, забруднювати територію хімічними та іншими розчинами. 
Спалювання сміття на території селища, а також викидання у невстановлених місцях  сміття на території селища -  карається адміністративним штрафом згідно із ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, в розмірі для фізичних осіб – громадян від 340 грн., до 1360 грн.,  для посадових осіб , громадян - суб’єктів підприємницької діяльності  від 850 грн., до 1700 грн. 
Для контролю за дотриманням правил благоустрою на території смтЯкимівка  діє робоча група, яка виявляє зазначені вище порушення правил благоустрою та складає відповідні адміністративні матеріали для притягнення порушників до відповідальності.
          Прохання до всіх громадян селища, суб’єктів підприємницької діяльності, установ та організацій, всіх форм власності дотримуватися правил благоустрою селища. В протилежному випадку до порушників будуть вживатися  заходи адміністративного впливу.

Виконавчий комітет

 

 

До уваги жителів смтЯкимівка! 

Звертаємо особливу увагу жителів селища та керівників підприємств установ та організацій, що в останні роки в смтЯкимівка набув значного поширення карантинний бур’ян амброзія полинолиста. Амброзія полинолиста засмічує подвір’я та вулиці, господарські двори, садиби, залізничні колії, береги водойм, знижує врожайність культурних рослин на 25-30%. На одній рослині може дозріти 80 -100 тисяч насінин. Амброзія належить до тих бур’янів, що завдають шкоди не лише с/г культурам, а й безпосередньо здоров’ю людини.  Дана рослина в період цвітіння може спричини до виникнення різноманітних хвороб дихальних шляхів, таких як бронхіальна астма,  алергічний риніт, кон’юктивіт, тощо. Хвороби супроводжуються різким знесиленням організму. Лікування алергії, спричиненої пилком амброзії, тривале і складне.  За невжиття заходів по боротьбі з бур’янами передбачена адміністративна відповідальність згідно ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення шляхом накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу на громадян в розмірі від 340 до 1360 грн., на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності  від 850 до 1700 грн.   Тому просимо всіх громадян та керівників підприємств установ  та організацій вжити невідкладних заходів із знищення карантинної рослини на власних, чи орендованих земельних ділянках, а також прилеглих до них територій. Тільки спільними зусиллями ми зможемо запобігти загрозі розповсюдження карантинних рослин на території нашого селища!   

 

Виконавчий комітет