Головне меню

Авторизація


Архів записів

Партнери

Громадська організація "За розвиток Якимівського району"


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ВІДБУЛАСЯ СЕСІЯ ЯКИМІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ


У понеділок, 29 січня, відбулася третя сесія селищної ради сьомого скликання, під головуванням селищного голови В.М.Громихіної. В роботі пленарного засідання взяли участь депутати селищної ради, т.в.о. старост та працівники апарату селищної ради, присутність яких вимагалася регламентом сесії, а також керівники підприємств та організацій, представники ЗМІ та мешканці територіальної громади.
Згідно регламенту депутати затвердили порядок денний, обрали лічильну комісію та перейшли до розгляду 45 питань.
В сесійний процес активно включалися усі 24 присутніх депутата, тож першими одноголосно прийнятими рішеннями були: про затвердження, запропонованих В.М.Громихіною кандидатур на посаду першого заступника селищного голови С.Ю.Макарова; на посаду заступника селищного голови з питань житлово-комунального господарства та земельних відносин С.В.Селевича; на посаду керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Якимівської селищної ради Н.С.Кузнєцової (яка зможе приступити до виконання своїх обовязків тільки після створення нового виконавчого органу) та голови постійної комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, природних ресурсів, екології та просторового планування В.Я.Макарика (за пропозицією членів цієї ж постійної комісії). Позитивно народні обранці проголосували та затвердили план роботи Якимівської селищної ради на 2018 рік та вирішили питання щодо здійснення регуляторної діяльності.
На жаль, депутати так і не затвердили новий склад виконавчого комітету. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пропозиції про кількісний і персональний склад виконавчого комітету Якимівської селищної ради вносить селищний голова В.М.Громихіна. Під час сесії за відповідний проект рішення висловилося 11 обранців, ще один – утримався, 13 були проти. Відтак, Якимівська селищна рада нині лишається без виконавчого органу, а це ще одна перепона на шляху благополучного розвитку громади. Також на наступне пленарне засідання перенесли розгляд ще одного питання про затвердження регламенту Якимівської селищної ради.
Про охорону громадського порядку та результати діяльності на території Якимівської селищної ради у 2017 році поінформував присутніх заступник начальника Якимівського ВП Мелітопольського відділу поліції ГП Національної поліції в Запороізькій області підполковника поліції Ю.А.Пудовка. Депутати звернулися до доповідача із пропозицією частіше проводити профілактичні заходи задля забезпечення правопорядку.
В ході пленарного засідання заслухано доповіді щодо основних цільових програм селищної ради на 2018 рік, зокрема Програми фінансової підтримки громадської організації «Товариство ветеранів АТО Якимівка»; Програми Якимівської ОТГ з захисту ветеранів війни та праці, а також «Медична допомога мешканцям Якимівського району в медичних закладах м. Мелітополь» на 2018-2020 роки; Програми соціального захисту медичних працівників Якимівської ЦРЛ на 2018-2020 роки; цільової програми «Цукровий діабет» в Якимівському районі на 2018-2019 роки.
Усі вищезгадані цільові програми були затверджені депутатами, фінансування деяких з них було збільшено.
Важливе питання, яке потребувало невідкладного вирішення -  забезпечення харчування дітей 1-4 класів та дітей з сімей пільгових категорій, які навчаються в школах, розташованих на території Якимівської селищної ради Якимівського району Запорізької області на друге навчальне півріччя 2018 року, після розгляду якого, депутати прийняли програму фінансування.
Також на сесії розглядалися питання щодо оренди об’єктів комунальної власності Якимівської селищної ради; місцевих податків та зборів; встановлення ставок земельного та єдиного податку на 2018 рік, земельні питання, а саме: про надання дозволу на виготовлення та розробку технічної документації, про затвердження проектів землеустрою.
Мешканка с. Розівки О.А.Науменко звернулася до селищної ради з заявою про надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. За словами Оксани Анатоліївни депутати Розівської сільської ради відмовили у наданні такого дозволу, мотивуючи що на цій ділянці веде господарство інвалід ІІ групи, та запропонували іншу, але пані Оксана відмовилася наполягаючи на своєму. Розглянувши детально заяву О.А.Науменко та заслухавши її на засіданні, депутатами Якимівської селищної ради було прийнято рішення створити комісію для всебічного вивчення даного питання та надання рекомендацій і пропозицій щодо його вирішення.
Досить жвавим було обговорення останнього питання порядку денного про затвердження Програми висвітлення діяльності Якимівської селищної ради, її виконавчого комітету, посадових осіб, депутатів, старост та старостинських округів селищної ради у районній газеті «Слово трудівника» на 2018 рік. Були пропозиції замінити у назві програми слова «…у районній газеті «Слово трудівника» …» на «… у друкованих засобах масової інформації регіону…». Думки депутатів з цього питання розділилися: підтримали – 13 осіб, утрималось троє, а семеро проголосували проти (по завершенню сесії працювати в залі залишилося 22 депутати). На жаль, дана програма не була затверджена.
Вичерпавши порядок денний перше пленарне засідання третьої сесії Якимівської селищної ради сьомого скликання завершилося з настанням ночі, депутати того дня працювали понад чотири години.

К.Винник