Головне меню

Авторизація


Архів записів

Партнери

Громадська організація "За розвиток Якимівського району"


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ВІДБУЛОСЯ ДРУГЕ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ ТРЕТЬОЇ СЕСІЇ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ


У середу, 14 лютого, відбулося друге пленарне засідання третьої сесії селищної ради сьомого скликання, яке відкрила і провела селищний голова В.Громихіна. В роботі пленарного засідання взяли участь 23 депутати селищної ради, т.в.о. старост та працівники апарату селищної ради, присутність яких вимагалася регламентом сесії, а також керівники підприємств та організацій, представники ЗМІ та мешканці територіальної громади. Серед гостей були присутні голова райдержадміністрації О.Правосуд та голова районної ради Ю.Шило.
Одразу після того як пролунав гімн Якимівки, який виконали викладачі Дитячої музичної школи, Валентина Миколаївна оголосила хвилину мовчання, щоб вшанувати пам'ять двох наших земляків, чиї серця перестали вже битися – Віталія Чугрєєва та Володимира Рогачевського.
Депутати перед тим як затвердити порядок денний проголосували за пропозицію О.Сидорова перенести питання про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку територій Якимівської селищної ради на 2018 рік для більш детального вивчення та підготовки. Обравши лічильну комісію, затвердивши регламент засідання, приступили до розгляду питань.
Першим питанням, до розгляду якого приступили депутати, було затвердження регламенту. Депутат О.Сидоров запропонував внести зміни до статті 4 пункту 4 та викласти у такому формулюванні: пленарні засідання ради проводяться в залі засідань Якимівської районної ради. Під час обговорення голова селищної ради звертала увагу на те, що регламентована прив’язка до одного приміщення може стати на заваді у майбутньому в проведенні виїзних засідань як постійних комісій так і сесії селищної ради. Присутня на сесії староста Таврійського старостинського округу Т.Зологіна звернула увагу, що не важливо у якому приміщенні буде засідати рада, головне щоб вирішувалися життєво-важливі питання. Виявилося, що для багатьох депутатів є принциповим проводити засідання саме у приміщенні адмінбудівлі райради, тож за цю пропозицію проголосувала більшість.
Одноголосно внесли зміну до шостої статті щодо порушення порядку на засіданнях. 
Найбільш активно обговорювалися поправки, які вносилися до статей пов’язаних із висвітленням діяльності Якимівської селищної ради. Під час обговорення запропоновані були три пропозиції : від депутата О.Маругіна, від В.Громихіної та А.Дєдушева. Оскільки думок депутатів було багато, голова селищної ради поставила їх на голосування. Більшістю голосів регламент з внесеними змінами затверджено (поіменне голосування та рішення сесії дивіться на сайті).
Досить суперечливим був розгляд і наступного питання, одразу після одноголосного підтримання кількісного складу виконавчого комітету - 27 осіб, депутати голосували за персональний. Пакетом одноголосно підтримали одразу 15 осіб (голова та заступники, старости) , які входять до складу за посадою. Далі голосували за кожного з кандидатів окремо. Здавалося б опрацювавши заздалегідь порядку денного на засіданнях комісій, під час проведення сесії та розгляду питання про створення виконавчого комітету не повинно виникнути перешкод для швидкого вирішення цього питання. І тим не менше голосування не для всі кандидатів були одноголосними. За підсумками депутатського голосування до складу виконавчого комітету увійшли Віктор Ганов, Наталя Морохіна, Микола Кіценко, Юрій Макаров, Іван Станчев, Володимир Цап, Валерій Строкань та Олена Тіхтілова. Прозвучала пропозиція від розі всього старости Т.Кофанової, щоб до складу потрапили і люди з округів
Якимівська селищна рада тепер вже із виконавчим органом, але, на жаль, не повний склад, бо три кандидатури не отримали підтримки депутатів. 
Також на пленарному засіданні розглядалися питання щодо оренди об’єктів комунальної власності Якимівської селищної ради; земельні питання, а саме: про надання дозволу на виготовлення та розробку технічної документації, про затвердження проектів землеустрою.
Останнім питанням було встановлення розміру компенсації за харчування для батьків, діти яких навчаються у ДНЗ смт Якимівка, - 60%, для батьків, діти яких навчаються у сільських ДНЗ, - 40 %. Депутати обговоривши це питання проголосувавши його затвердили.
Вичерпавши порядок денний друге пленарне засідання третьої сесії Якимівської селищної ради сьомого скликання завершилося.