Головне меню

Авторизація


Архів записів

Партнери

Громадська організація "За розвиток Якимівського району"


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДОДЕРЖАННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ ЖІНОК


В лютому-березні 2014 року відповідно до плану тематичних перевірок територіальними органами Держпраці України проведено перевірки додержання законодавства про працю жінок на 1 тис. 635 підприємствах, на яких станом на день перевірки працювало 51 тис. 428 жінок.

Проведеними перевірками не виявлено фактів порушення вимог законодавства щодо рівності незалежно від статі та щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків у праці та одержанні винагороди за неї.

Порушення законодавства про працю відносно жінок виявлено на 993 підприємствах.

Найбільш розповсюдженим порушенням є виплата заробітної плати за весь час щорічної відпустки пізніше ніж за три дні до початку відпустки (мало місце на 424 підприємствах). Також встановлено 24 випадки порушення вимог статті 175 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП України) щодо обмеження застосування праці жінок у нічний час, 4 випадки порушення вимог статті 177 КЗпП України щодо обмеження залучення жінок, що мають дітей віком від трьох до чотирнадцяти років або дітей-інвалідів, до надурочних робіт і направлення їх у відрядження.

На 1 тис. 275 підприємствах виявлено порушення строків виплати заробітної плати стосовно 10 тис. 907 жінок на суму 20 тис. 738 гривень.

За результатами перевірок керівникам 956 підприємств внесені приписи щодо усунення виявлених порушень законодавства про працю. До місцевих судів направлено 790 протоколів для притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб, винних у порушеннях законодавства про працю, згідно із ч. 1 ст. 41 КУпАП. 78 посадових осіб підприємств притягнуті до адміністративної відповідальності згідно із ст. 188-6 КУпАП за невиконання законних вимог державних інспекторів праці щодо усунення порушень законодавства про працю. Матеріали 188 перевірок направлені до правоохоронних органів.