Головне меню

Авторизація


Архів записів

Партнери

Громадська організація "За розвиток Якимівського району"


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДПІ ІНФОРМУЄ


Державною фіскальною службою України розроблено новий електронний сервіс для платників податків, який надає можливість платнику ПДВ за запитом до ДФС  безоплатно отримувати відомості про податкові накладні та/або розрахунки коригування з Єдиного реєстру податкових накладних (ЄРПН).

Крім того, покупці - платники податку мають можливість отримувати з ЄРПН. електронні копії податкових накладних/розрахунків коригування, які зареєстровані в ЄРПН.

Для отримання податкової накладної/розрахунку коригування, зареєстрованих в ЄРПН, покупець надсилає в електронному вигляді запит до ЄРПН, за яким отримує в електронному вигляді повідомлення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі та податкову накладну/розрахунок коригування в електронному вигляді.

Податкова накладна, складена в електронному вигляді, яка отримана з ЄРПН покупцем, вважається такою, що отримана від постачальника.

Можливість отримання покупцями з ЄРПН електронних копій податкових накладних/розрахунків коригування, які зареєстровані в ЄРПН їх контрагентами – постачальниками передбачена п.201.10 ст.201 Податкового кодексу України.