Головне меню

Авторизація


Архів записів

Партнери

Громадська організація "За розвиток Якимівського району"


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

ДПІ інформує


Щодо обкладення податком на додану вартість операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів

Згідно з пп. "в" п. 193.1 ст. 193 Податкового кодексу України до операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів, а також медичних виробів за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України, застосовується ставка податку на додану вартість у розмірі 7 %.

Таким чином, для застосування ставки податку на додану вартість у розмірі 7 % до операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів такі препарати мають бути:

дозволені для виробництва і застосування в Україні;

внесені до Державного реєстру лікарських засобів.

У разі якщо під час здійснення операцій з постачання на митній території України та/або ввезення на митну територію України лікарських засобів не дотримано хоча б однієї із зазначених умов, тобто такі ліки не дозволені для виробництва і застосування в Україні або їх не внесено до Державного реєстру лікарських засобів, операції з постачання таких препаратів та їх ввезення на митну територію України оподатковуються податком на додану вартість у загальновстановленому порядку за ставкою 20 %.(Лист ДФСУ від 30.03.2015 р. N 6490/6/99-99-19-03-0275).