Головне меню

Авторизація


Архів записів

Партнери

Громадська організація "За розвиток Якимівського району"


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

єдиний внесок


Понад 3,8 мільярда гривень сплатили запорізькі платники у вигляді єдиного соцвнеску

 

За 9 місяців поточного року від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування надійшло 3 мільярди 855 мільйонів гривень. Це майже на 140 мільйонів гривень більше за очікувані показники.

Як зазначив начальник Головного управління ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін, лише у вересні 2014 року запорізькі платники спрямували майже 430 мільйонів гривень єдиного внеску, що практично на 20 мільйонів гривень або на 5% більше надходжень вересня минулого року.

Таким чином, середньомісячні надходження з ЄСВ у 2014 році склали понад 426 мільйонів гривень. Забезпечено приріст щомісячної сплати у порівнянні з минулорічними темпами щонайменше на 3 відсотки.

Левову частку від цих надходжень займають бюджетні організації, середньомісячні надходження від яких становлять більш ніж 160 мільйонів гривень, або понад третину від загальної суми. Підприємці – фізичні особи та представники спрощеної системи оподаткування щомісяця забезпечують у середньому 27 мільйонів гривень ЄСВ.

Усього в м. Запоріжжі та області перебуває на обліку 141,3 тисячі страхувальників, з яких майже 46 тисяч – юридичні та понад 96 тисяч – фізичні особи.

– Реформування податкової системи стосується й єдиного соціального внеску. Зокрема, передбачено істотне зниження навантаження на фонд оплати праці за рахунок скорочення ставок з ЄСВ. Звичайно, будуть створені умови для підвищення відповідальності з боку роботодавців, адже єдиний соцвнесок – це гарантія соціальної захищеності працюючих громадян та своєчасних соціальних виплат, – підкреслив Олексій Кавилін.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області