Головне меню

Авторизація


Архів записів

Партнери

Громадська організація "За розвиток Якимівського району"


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КОНТРОЛЬ ЗА НЕЛЕГАЛЬНОЮ ЗАЙНЯТІСТЮ


За 6 місяців 2014 року в ході перевірок 13 тис. 429 суб’єктів господарювання порушення законодавства про працю щодо оформлення трудових відносин та ведення кадрового діловодства виявлено у 1 тис. 296 роботодавців, в тому числі у 665 фізичних осіб – підприємців.

 

Найбільш розповсюдженим порушенням у фізичних осіб – підприємців є не оформлення трудових відносин з найманими працівниками (близько 90 відсотків від загальної кількості роботодавців). Всього перевірками виявлено 1 тис. 163 працівника, які виконували роботи без укладання трудових договорів, в тому числі 847 працівників, які працювали у фізичних осіб – підприємців.

 

Серед інших порушень – порушення вимог ст. 24-1 КЗпП України щодо строків реєстрації трудового договору в центрі зайнятості при його укладанні з приватним підприємцем, внесення записів до трудових книжок працівників (ст. 48 КЗпП України), не ознайомлення працівника з наказом про прийом на роботу та з умовами праці (ст. 29 КЗпП України).

 

Перевірками встановлено 314 випадків укладання з працівниками договорів підряду або договорів про надання послуг, які мають ознаки трудового договору. Найбільш розповсюджена заміна трудових відносин цивільними у торгівлі та промисловості.

 

За результатами перевірок керівникам підприємств внесено 840 приписів про усунення порушень при оформленні трудових відносин з працівниками.

 

До місцевих судів направлено 705 протоколів для притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про працю згідно із ч. 1 ст. 41 КУпАП.

 

31 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності згідно ст. 188-6 КУпАП за невиконання вимог державного інспектора праці щодо усунення виявлених порушень законодавства про працю.       

 

Матеріали 200 перевірок передані до правоохоронних органів для надання юридичної оцінки.